sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Uusia tuulia


Äidin kuolema toi pitkän tauon tutkimukseen ja sivujen päivittelyyn. Aika on kulunut, asiat ovat palanneet arkiuomiinsa, isäkin on päässyt asian yli ja oppinut uuteen elämäänsä.

Nyt sain muutaman odottamassa olleen tiedon lisättyä, kiitokset tietojen antajille Jennille ja Kalervolle.

Osasyynä tutkimustaukoon on, että minä teetätin itsestäni dna-tutkimuksen, jonka tuloksia on seurailtu ja tutkailtu muutamia kuukausia.

Tuloksena oli 100%:n suomalainen, ensimmäinen tulos antoi 540 henkilön sähköpostiosoitteen. Heistä suurin osa suomalaisia ja jokunen ilmeisesti amerikkalainen. Nyt on tulos kasvanut noin 800:aan ja se kasvaa koko ajan. Yllättävää kuitenkin on, että nyt on mukaan alkanut ilmaantua ruotsalaisia, norjalaisia ja rannikon suomalaisia.

Yllättävää, sillä tämä isäni puolen suku ei sieltä päin tule vaan on hyvinkin pieneltä alueelta. Joten katse täytyi siis suunnata äitini puolelle ja alkaa tutkia sitä myös isänsä puolelta.

Äitiänsähän jo olin hieman tutkinut ja löytänyt paikkakunniksi Pihlajavesi - Virrat - Ähtäri - Alavus. Tosin en kovin pitkälle vielä päässyt.

Isänsä syntyi Tampereen Pispalassa ja vihdosta viimein sain vahvistuksen hänen vanhemmistaan ja yllätys oli suuri, kun siellä mennäänkin Tampere - Ylöjärvi - Viljakkala - Teisko - linjalle näin alkajaisiksi.

Joten tästä eteenpäin sukututkimukset vaihtavat järjestystä eli Seffaniaan suku jää hieman taka-alalle, Vuorilahden ja Aleniuksen suvut etualalle. Tai sitten sikin sokin tarpeen mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti